Zaskakujące połączenie whisky i win wzmacnianych jest doskonałym urozmaiceniem wieczoru oraz przyjemnym sposobem uzyskania wielu cennych wiadomości ze świata win i whisky
To spotkanie rekomendujemy grupom mieszanym. Wino z całą pewnością odpowiadać będzie kobietom, mężczyźni natomiast bardziej zainteresowani będą mocniejszym alkoholem. Oczywiście ten stereotyp nie jest regułą i zdarza się, że panie sięgają po „usigi“, a panowie po napój Dionizosa.
Połączenie tych dwóch tak bardzo odmiennych i jednocześnie powiązanych ze sobą alkoholi w niezwykle „magiczny“ sposób potrafi integrować grupę, „przełamywać lody“ oraz wprowadzać w miły i przyjemny nastrój tak pożądany podczas eventów, spotkań integracyjnych oraz imprez tematycznych.
Od pewnego czasu producenci „szkockiej“ poddają swój produkt procesowi dojrzewania nie tylko w beczkach po bourbonie czy sherry. Dziś „finish“ odbywa się również w beczkach po takich winach jak porto, madera czy nawet francuskie bordeaux. Podczas szkolenia degustowane będą właśnie te, dojrzewające w różnego rodzaju beczkach, bardzo rzadkie i niezwykle interesujące trunki. Podczas degustacji uczestnicy dowiedzą się, z jakiego powodu tak wiele smaków i aromatów z wina znajduje się w whisky oraz dlaczego producenci single maltów tak bardzo zabiegają o dębowe beczki po sherry czy porto.
Każdy z uczestników otrzyma profesjonalna karty degustacyjne, mapy aromatów i smaków oraz opisy każdego z producentów whisky i win, które będą degustowane.
W poniższym pliku pdf znajdziecie Państwo więcej informacji na temat tej degustacji.