Bogata historia naszego kraju nie musi być kojarzona tylko z alkoholami mocnymi. Doskonałej jakości miody oraz nalewki są znakomitymi reprezentantami polskiej tradycji. Poniższe rodzaje szkoleń polecamy przede wszystkim gościom zagranicznym, dla których Polska to kraj Wyborowej czy Żubrówki.
W trakcie degustacji omawiane są między innymi takie zagadnienia jak: proces produkcji i jego wpływ na smak miodów i nalewek pitnych, główni producenci oraz połączenia kulinarne z tymi szlachetnymi trunkami. Na Państwa życzenie możemy również poprowadzić degustację porównawczą produktów polskich i ich światowych konkurentów.
Wszystkie zagadnienia omówione są w sposób ciekawy i zajmujący wraz z licznymi historiami ze świata alkoholi. Dzięki temu prezentacja zyskuje dynamizm i interesującą formę.
Chcielibyśmy podkreślić, że prowadzimy szkolenia i degustacje również w języku angielskim oraz niemieckim.
Przykładowe rodzaje szkoleń na temat trunków barowych, szczegółowo opisane zostały w poniższym pliku pdf. Motyw przewodni degustacji oraz same trunki możemy dostosować do profilu imprezy.
Oferty końcowe powstają wyłącznie po konsultacjach z klientem.
Proponowane rodzaje szkoleń:
„Skarby rodowe” – miody pitne
„Sarmacki napitek” – nalewki
„Polskie specjały” – miody, nalewki oraz Starka
„Polska vs. Reszta Świata” – miody, nalewki, Starka oraz produkty z dowolnego kraju