W ciągu ostatnich tygodni wprowadziliśmy kilka konkursów oraz zabaw dla uczestników naszych degustacji.
Coraz więcej osób nie tylko zainteresowanych jest profesjonalną degustacją przeprowadzoną w niezwykłej i zabawnej atmosferze, ale właśnie nalegają oni na różnego rodzaju aktywności dla uczestników.
W celu zintegrowania oraz wzbudzenia ducha współzawodnictwa wprowadziliśmy niedawno „degustację w ciemno”. Jest to forma zabawy podczas której uczestnicy z zawiązanymi oczami starają się za pomocą tylko zmysłu węchu rozpoznać naturalne owoce, warzywa i przyprawy często spotykane w szlachetnych trunkach. Niejednokrotnie okazuje się, że aromaty z którymi mamy styczność każdego dnia zupełnie inaczej pachną niż mogłoby się wydawać.
Nie mniej atrakcyjną formą zabawy w trakcie wieczoru degustacyjnego jest „konkurs multimedialny”. Uczestnikom prezentowane są różne fragmenty z mniej lub bardziej znanych filmów fabularnych lub rysunkowych a następnie zadawane są im pytania dotyczące alkoholi pojawiających się w wyświetlanych scenach. Dzięki temu znacznie łatwiej uczestnicy zapamiętują wszelkie zachowania związane z alkoholowym savoir-vivrem.
Najnowszym pomysłem jest konkurs łączący elementy zręcznościowe z łamigłówką – „uwalnianie butelki”. Uczestnicy indywidualnie lub grupowo otrzymują butelkę zamkniętą w puzzle. W określonym czasie za pomocą kółeczek i sznurków muszą oswobodzić butelkę.
Są to tylko nasze najnowsze propozycje. Do tej pory niezmienną popularnością wśród uczestników cieszyły się: „gry lingwistyczne”, „konkurs sommelierski”, „zabawa rozpoznawania aromatów występujących w trunkach”, „quizy wiedzy”, „czarne kieliszki” oraz „winebanking”.
Coraz więcej osób nie tylko zainteresowanych jest profesjonalną degustacją przeprowadzoną w niezwykłej i zabawnej atmosferze, ale właśnie nalegają oni na różnego rodzaju aktywności dla uczestników.
W celu zintegrowania oraz wzbudzenia ducha współzawodnictwa wprowadziliśmy niedawno „degustację w ciemno”. Jest to forma zabawy podczas której uczestnicy z zawiązanymi oczami starają się za pomocą tylko zmysłu węchu rozpoznać naturalne owoce, warzywa i przyprawy często spotykane w szlachetnych trunkach. Niejednokrotnie okazuje się, że aromaty z którymi mamy styczność każdego dnia zupełnie inaczej pachną niż mogłoby się wydawać.
Nie mniej atrakcyjną formą zabawy w trakcie wieczoru degustacyjnego jest „konkurs multimedialny”. Uczestnikom prezentowane są różne fragmenty z mniej lub bardziej znanych filmów fabularnych lub rysunkowych a następnie zadawane są im pytania dotyczące alkoholi pojawiających się w wyświetlanych scenach. Dzięki temu znacznie łatwiej uczestnicy zapamiętują wszelkie zachowania związane z alkoholowym savoir-vivrem.
Najnowszym pomysłem jest konkurs łączący elementy zręcznościowe z łamigłówką – „uwalnianie butelki”. Uczestnicy indywidualnie lub grupowo otrzymują butelkę zamkniętą w puzzle. W określonym czasie za pomocą kółeczek i sznurków muszą oswobodzić butelkę.
Są to tylko nasze najnowsze propozycje. Do tej pory niezmienną popularnością wśród uczestników cieszyły się: „gry lingwistyczne”, „konkurs sommelierski”, „zabawa rozpoznawania aromatów występujących w trunkach”, „quizy wiedzy”, „czarne kieliszki” oraz „winebanking”.